Uitvaart Rotterdam

Verder leven na verlies dierbare

De eerste dagen rond een overlijden verlopen vaak heel hectisch en emotioneel. In korte tijd moet de hele uitvaart worden geregeld en er komen steeds mensen over de vloer om de directe nabestaande(n) te ondersteunen. Maar in de tijd na de uitvaart dringt het echte verlies vaak pas door bij mensen.

Het kan zijn dat u boodschappen gaat doen en opeens realiseert u zichzelf dat u niet met uw partner overlegt wat u gaat eten. Het kan ook zijn dat u een stukje aan het wandelen bent en opeens weer heel verdrietig wordt op het moment dat u uzelf realiseert dat uw partner nooit meer naast u zal lopen. Maar ook tijdens de feestdagen kan het gemis heel erg pijnlijk zijn. Als nabestaande komt u er langzaam achter dat u in een nieuwe levensfase terecht bent gekomen, een fase waar uw dierbare niet meer bij zal zijn.

Het verlies van een dierbare kan ook gevolgen hebben voor het inkomen, voor de kinderen, voor de zorg die iemand krijgt. Wat veel nabestaanden vaak erg moeilijk vinden is dat ze na een overlijden worden geconfronteerd met de harde zakelijke werkelijkheid. Zo moet er bijvoorbeeld een finale aangifte worden gedaan bij de belastingdienst. Het kan zijn dat nabestaanden het allemaal niet meer kunnen overzien. Zeker als het zo is dat de overledene de persoon was die zorgde voor de administratie. Gelukkig zijn er diverse instanties die nabestaanden kunnen helpen om orde op zaken te krijgen.

Hulp na verlies in Rotterdam

Er zijn verschillende organisaties actief in Rotterdam die mensen in rouw willen helpen. Er zijn psychologen die therapieën aanbieden om mensen te helpen. Maar er zijn ook charitatieve instanties die nabestaanden hulp bieden. Een van die instanties is Humanitas. Deze organisatie biedt zeer gevarieerde hulp waaronder hulp voor nabestaanden. Er zijn lotgenotengroepen waar mensen met andere mensen kunnen praten die in een vergelijkbare situatie verkeren.

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van Humanitas in Rotterdam.

U kunt Humanitas in Rotterdam ook bellen op nummer: 010 425 01 99
De hulp die Humanitas biedt is gratis.

Meer weten over rouw

Als u meer wilt weten over rouw dan kunt u eens kijken in de infotheek van Uitvaart.nl. Bij het hoofdstuk rouw staan negen artikelen over rouw. Het gaat om informatie voor mensen die zelf in rouw zijn, maar u vindt hier ook informatie voor mensen die willen weten hoe ze iemand uit hun omgeving kunnen helpen als deze in rouw is. Bij de artikelen op Uitvaart.nl staan ook diverse films waarin prof. dr. Manu Keirse uitleg geeft over een specifiek onderwerp. Prof. dr. Manu Keirse is verbonden aan de universiteit van Leuven en is een autoriteit op het gebied van rouw. Zijn uitleg in de films kan u mogelijk heel goed helpen.

Via de links hieronder kunt u de informatie over rouw vinden op Uitvaart.nl.

  • Rouwen - Hoe doe je dat?
  • Normale rouw bestaat niet - misverstanden over het rouwproces
  • Emotionele aspecten - rouwproces werkt bij iedereen anders
  • Lichamelijke aspecten - rouw kan zorgen voor lichamelijke klachten
  • Steun van anderen - steun van mensen uit de omgeving
  • Hoe is iemand overleden? - invloed op het rouwproces
  • Verlies van een kind - gevolgen voor ouders en hun omgeving
  • Rouw bij kinderen - kinderen rouwen op hun eigen manier
  • Rouw bij verstandelijk gehandicapten - goede begeleiding zeer belangrijk

  • Meer weten over nazorg (zorg & administratie)

    Hebt u vragen heeft die betrekking hebben op uw inkomen, hoe het verder gaat met uw zorg, hoe u de finale aangifte kunt doen etc.? Het antwoord op al uw vragen vindt u in de infotheek van Uitvaart.nl. Dit is een landelijke website over de uitvaart in het algemeen. In de onderstaande drie hoofdstukken van die site vindt u het antwoord op de meeste vragen. Mocht u er geen antwoord vinden op uw vraag dan kunt u op die site kosteloos een vraag stellen aan een van hun nazorgspecialisten.

    Overlijden in regio Rotterdam melden?
    Bel nu direct: 010 - 820 9606