Uitvaart Rotterdam

Uitvaartcentrum in Rotterdam

Er zijn in Rotterdam tientallen uitvaartcentra waar families hun overleden dierbare kunnen opbaren. De meeste uitvaartcentra in Rotterdam hebben de beschikking over verschillende opbaarkamers waardoor families altijd in privacy en rust afscheid kunnen nemen.

24-uurs kamer in Rotterdam

Vroeger was het bijna altijd zo dat families van te voren precies moesten afspreken wanneer en hoelang ze bij hun overleden dierbare wilden zijn. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer uitvaartcentra in Rotterdam en omgeving die de beschikking hebben over een zogenaamde 24-uurs kamer.

De 24-uurs kamer is een opbaarkamer waar de familie op elk moment van de dag bij de overledene kan zijn zonder dat ze daar eerst een afspraak voor moeten maken. De familie krijgt een eigen (unieke) sleutel waarmee ze zelfstandig naar binnen komen. De kist (of de opbaarplank) met de overledene staat tot de dag van de uitvaart klaar voor mensen die afscheid willen nemen.

Plechtigheid in uitvaartcentrum

Een aantal uitvaartcentra in Rotterdam heeft de beschikking over een eigen aula waar de uitvaartplechtigheid gehouden kan worden. Dat kan logistiek erg praktisch zijn omdat zowel de opbaring als de uitvaart op dezelfde plek kunnen worden gehouden. Men hoeft zich in dat geval alleen te verplaatsen naar de begraafplaats of naar het crematorium. Het komt overigens ook voor dat de uitvaartplechtigheid wordt gehouden in het uitvaartcentrum en dat de familie daar ook afscheid neemt van de overledene. De uitvaartverzorger brengt de overledene dan naar het crematorium waar de crematie zal plaatsvinden. De familie kan ondertussen de condoleance houden.

Andere locaties voor uitvaartplechtigheid

Het is natuurlijk ook mogelijk om de plechtigheid te houden op een heel andere locatie dan het uitvaartcentrum, crematorium, begraafplaats of kerk. Inspiratie voor alternatieve locaties kunt u opdoen in ons artikel ‘Waar hou je de plechtigheid’.

Overlijden in regio Rotterdam melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606