Uitvaart Rotterdam

Regelen voor je dood

De meeste mensen willen bij leven niet te veel bezig zijn met hun eigen overlijden dat hopelijk nog heel lang op zich laat wachten. Toch is het verstandig om een keer, al is het maar eventjes, duidelijk te maken wat uw wensen zijn. Daarmee kunt u voorkomen dat uw dierbaren na uw overlijden voor allemaal vragen staan waar ze eigenlijk geen antwoord op weten.

Begraven of cremeren?

Het lijkt een eenvoudige en basale vraag, maar toch komt het regelmatig voor dat families niet weten of hun overleden dierbare begraven wilde worden of juist gecremeerd. Voor de nabestaanden kan dat zorgen voor heel wat verwarring op een toch al heel emotioneel moment. In een heel korte tijd moet de familie overeenstemming bereiken over wat ze gaan doen. Niet zelden komt het voor dat de helft van de familie denkt dat de overledene gecremeerd wilde worden terwijl de andere helft eerder denkt aan begraven.

Dit soort onduidelijkheid is heel eenvoudig te voorkomen door van te voren uw wensen kenbaar te maken. Dat kan door ze op papier te zetten en te bewaren op een plek waar uw andere papieren ook liggen. Maar het kan ook al volstaan als u een keer over uw wensen praat met uw naaste(n).

Als u ook een voorkeur heeft voor de begraafplaats waar u wilt worden begraven of als u weet waar u gecremeerd wilt worden dan kunt u dat ook kenbaar maken. Mocht u graag eerst wat meer willen weten over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van begraven en cremeren in Rotterdam, kijk dan in ons hoofdstuk begraafplaatsen in Rotterdam. Voor informatie over cremeren kijkt u in het hoofdstuk cremeren in Rotterdam.

Andere zaken vastleggen

Er zijn heel wat dingen die u bij leven kunt laten vastleggen zodat alles na uw overlijden wordt afgehandeld als u dat wilt. Alle informatie over bijvoorbeeld een testament, codicil, erfrecht, zorgverklaring, ter beschikking stelling aan de wetenschap en nog veel meer vindt u op Uitvaart.nl in het hoofdstuk ‘Wensen vastleggen’.

Hoe wordt uw uitvaart betaald

Wanneer u nadenkt over uw eigen uitvaartwensen is het ook verstandig om te bedenken wat de uitvaart ongeveer gaat kosten. U kunt heel eenvoudig via de online uitvaart kostencalculator uitrekenen wat uw uitvaart gaat kosten.

Als u weet om welk bedrag het gaat dan kunt u kiezen om dit bedrag te verzekeren, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat u genoeg spaargeld heeft of dat u de uitvaart op een andere manier wilt financieren. Een overzicht van de verschillende financieringsmogelijkheden staan op een rij in de infotheek van Uitvaart.nl.

Overlijden in regio Rotterdam melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606