Uitvaart Rotterdam

Locaties voor de uitvaartplechtigheid

In Rotterdam worden de meest uitvaarten gehouden in een crematorium, kerk, moskee of in een uitvaartcentrum. Deze locaties beschikken over faciliteiten om de plechtigheid goed te laten verlopen. Het gaat dan onder andere om geluidsinstallaties (zaalversterking) en de mogelijkheden om filmpjes, foto’s te tonen.

Enkele crematoria en uitvaartcentra in Rotterdam hebben de beschikking over een speciaal videoregistratiesysteem waarmee de plechtigheid automatisch kan worden opgenomen. Tegen betaling kunnen families daar gebruik van maken. Een nadeel is wel dat de uiteindelijke film vaak wat weg heeft van een soort van beveiligingscamera video. Families die echte een sfeervolle film willen waar ook oog is voor de details kunnen beter gebruik maken van de diensten van een professionele videomaker.

De medewerkers in de uitvaartcentra, crematoria verzorgen dagelijks uitvaartplechtigheden. Zij weten daardoor als geen ander hoe ze families het beste kunnen helpen op de dag van de uitvaart.

Andere locaties voor de uitvaart

Steeds vaker komt het voor dat families er voor kiezen om de plechtigheid niet te houden op een standaard uitvaartlocatie in Rotterdam. In en rond de stad zijn diverse prachtige en intieme locaties te huur waar ook uitvaartplechtigheden gehouden mogen worden. Sommige mensen vinden het prettiger om de plechtigheid juist niet te houden en een uitvaartcentrum of crematorium. Het kan ook persoonlijker zijn om de uitvaart te houden op een plek waar de overledene en de nabestaanden vaker zijn geweest. Het komt bijvoorbeeld voor dat mensen er voor kiezen om de uitvaart te houden op de locatie waar ooit het huwelijksfeest werd gehouden in Rotterdam.

‘Uitvaart in de sportkantine’

Mensen vragen zich soms af of een locatie aan speciale eisen moet voldoen om er een uitvaart te kunnen houden. Maar eigenlijk is het aan de familie zelf om te bepalen aan welke eisen de locatie moet voldoen. Feitelijk is het zo dat de locatie alleen ruimte voor de kist met de overledene moet bieden en er moet ruimte genoeg zijn voor alle belangstellenden.

Het komt regelmatig voor dat de uitvaartplechtigheid van een vrijwilliger van bijvoorbeeld de lokale voetbalclub wordt gehouden in de kantine van de club. Wanneer een familie een alternatieve locatie op het oog heeft voor een uitvaartplechtigheid kan de eigenaar van de betreffende locatie vragen of er een uitvaartplechtigheid gehouden mag worden. In de praktijk is het zo dat de uitvaartverzorger dit soort contacten regelt voor de familie zodat de nabestaanden zich vooral kunnen bezighouden met afscheid nemen.

Als de familie wil dat er luxe hapjes worden geserveerd zal er met de eigenaar van de locatie overlegd moeten worden welke culinaire mogelijkheden er zijn.

Uitvaart langs de Maas

Het is ook mogelijk om een uitvaart in de buitenlucht te laten plaatsvinden. Zo zou u er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de plechtigheid ergens langs de Maas te houden. U moet uiteraard wel goed bekijken waar u de plechtigheid zou willen houden. Een plek langs de Maas in het centrum van Rotterdam zal niet gaan, maar in gebieden buiten de stad is er wel plaats. Wanneer u de uitvaart in de buitenlucht wil laten plaatsvinden is het wel verstandig om (wanneer mogelijk) van te voren contact op te nemen met de eigenaar van de grond.

Om een uitvaart in de openlucht te kunnen houden zou u gebruik kunnen maken met de uitvaartbus van CVU uit Rotterdam. In deze bus is ruimte voor de kist met de overledene en de naaste familie. De bus beschikt over een koelkast en een toilet. Daarnaast is er in de bus een geluidsinstallatie aanwezig waardoor het mogelijk is om een toespraak te houden in de openlucht.

Overlijden in regio Rotterdam melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606