Uitvaart Rotterdam

Grafmonument kopen

Nadat uw dierbare is overleden zal u op enig moment een keuze gaan maken voor het soort grafmonument dat op het graf komt. Meestal maken families deze keuze pas weken na de begrafenis. Bij de keuze van een uitvaartmonument zijn er verschillende zaken die van belang zijn.

Allereerst moet er gekeken worden naar de vorm van het monument. Wordt het een liggend monument, een staand monument of juist een combinatie van beide. Gaat het om een standaard monument of juist een afwijkend grafmonument. De keuze is enorm, van eenvoudige graven tot grote bombastische praalgraven.

Regels begraafplaatsen Rotterdam

De begraafplaatsen in Rotterdam en omgeving hebben allemaal verschillende regels die betrekking hebben op de grafmonumenten op de begraafplaats. Die regels zijn er (mede) om er voor te zorgen dat de begraafplaatsen er netjes uit blijven zien en om er voor te zorgen dat families gelijke rechten (en plichten) hebben.

De ene begraafplaats is strenger dan de andere begraafplaats als het gaat om wat er allemaal wordt toegestaan. Er zijn ook begraafplaatsen die grafvakken hebben waar alleen één bepaalt soort monument geplaatst mag worden. Dat doet men om de eenheid te bewaren of omdat het gaat om graven die liggen op een deel met veel hele oude graven.

Als u graag vrijheid wilt in de keuze van het grafmonument dan is het verstandig om voor de begrafenis na te vragen welke regels er zijn voor de grafmonumenten. Het komt voor dat mensen er van te voren niet bij stil staan dat ze hun dierbare begraven op een plek waar ze nauwelijks keuzevrijheid hebben voor het monument. Als die mensen vervolgens een speciaal monument willen laten maken komen ze er achter dat dat niet is toegestaan. Als u geen idee heeft hoe de begraafplaats eruit ziet waar u uw dierbare wilt begraven dan kan het verstandig zijn om van te voren even een bezoek te brengen aan de begraafplaats. Zo kunt u op tijd nog voor een andere begraafplaats in Rotterdam kiezen.

Geen haast

Na de uitvaart heeft u alle tijd om een keuze te maken voor een grafmonument. Ons advies is dan ook om er rustig de tijd voor te nemen en laat u zeker niet overhalen om snel een beslissing te nemen. Na de uitvaart is het niet ondenkbaar dat u door steenhouwers wordt benaderd om een grafmonument bij hen te kopen Deze partijen houden doorgaans de overlijdensadvertenties goed bij en weten zo welke families kiezen voor een begrafenis.

Het is veel verstandiger om zelf rustig een keuze te maken. Als u geen idee heeft wat u zou willen dan kunt u zichzelf inspireren door eens rustig over de begraafplaats te wandelen. U ziet dan heel veel verschillende grafmonumenten en mogelijk dat daar een monument bij zit dat u mooi vindt. Als u weet wat u wilt kunt u contact opnemen met een van de verschillende monumentenmakers in Rotterdam en omgeving. Het is daarbij altijd verstandig om eerder werk van de betreffende partij te bekijken zodat u weet hoe goed ze zijn. Natuurlijk is het ook belangrijk om meerdere offertes aan te vragen want grafmonumenten zijn erg kostbaar.

Tijdelijk graf

Sommige mensen vinden het geen prettig idee als het graf van hun dierbare in de tijd na de uitvaart niet direct over een monument beschikt. Die mensen kunnen er voor kiezen om het graf in de tussentijd zelf mooi te maken. Dat kan bijvoorbeeld door er enkele planten op te zetten of door tekeningen van de kinderen in plastic te doen en deze op een stok te plaatsen op het graf. Wanneer u wat meer budget heeft kunt u er ook voor kiezen om een tijdelijk grafmonument te huren. Uw uitvaartondernemer kan u hierbij helpen.

Overlijden in regio Rotterdam melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606