Uitvaart Rotterdam

Geen geld voor uitvaart

Het regelen en bekostigen van een uitvaart is normaal gesproken een verplichting voor de nabestaanden. Indien deze er niet zijn of wanneer ze de uitvaart niet kunnen of willen betalen zorgt de gemeente Rotterdam voor de uitvaart.

De gemeente regelt de uitvaart tenzij de kosten verhaald kunnen worden op de nalatenschap of de kosten verhaald kunnen worden op bloed- en aanverwanten wanneer deze tot onderhoud van de overledene verplicht waren. Als de gemeente voor de uitvaart zorgt moet men er wel rekening mee houden dat dit een zeer sobere uitvaart wordt. Vaak wordt er ook geen plechtigheid gehouden. Alleen als de overledene zijn of haar wensen uitdrukkelijk vastgelegd heeft in een wensenformulier, codicil of testament wordt hier rekening mee gehouden.

Niet genoeg geld

Als nabestaanden niet genoeg geld hebben om de begrafenis of de crematie te betalen hebben zij mogelijk recht op bijzondere bijstand. Hiermee kan een deel van de uitvaart betaald worden. Hoeveel bijzondere bijstand u ontvangt hangt af van de hoogte van uw inkomen, uw vermogen en bijzondere uitgaven zoals onderhoudsverplichtingen voor uw (ex-)echtgenote en kinderen, kosten van de studie of opleiding van uw kinderen of AWBZ-bijdragen. Kijk voor meer informatie over de bijzondere bijstand op de site van de gemeente Rotterdam

Geld inzamelen bij je omgeving (crowdfunding)

Heb je geen geld of onvoldoende geld om de uitvaart van je wensen te bekostigen? Dan kun je overwegen om de hulp in te schakelen van je omgeving. Er zijn tegenwoordig steeds meer sites waar mensen een inzamelingsactie kunnen starten, zogenaamde crowdfunding sites. De site UitvaartDonatie.nl richt zich helemaal op inzamelingsacties voor uitvaarten.

Het mooie van UitvaartDonatie.nl is dat je niet alleen geholpen wordt met het inzamelen van geld, maar dat de uitvaart ook wordt uitgevoerd door een deskundige en ervaren uitvaartonderneming. Bovendien betalen donateurs geen commissie en transactiekosten zoals bij andere crowdfunding sites. Zo hebben de mensen die geld geven, de donateurs, de zekerheid dat al hun geld alleen aan een uitvaart wordt besteed.

Overlijden in regio Rotterdam melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606