Uitvaart Rotterdam

Eenzame uitvaart Rotterdam

In november 2013 werd in de Porcellisstraat in Rotterdam het lichaam aangetroffen van een vrouw. Onderzoek wees uit dat het om de bewoonster ging die al tien jaar dood in haar woning lag. Het nieuws werd dagen lang breed uitgemeten in alle media. Toen werd bij het grote publiek ook duidelijk dat het verhaal van deze mevrouw niet een opzichzelfstaand verhaal is, maar dat er veel vaker mensen sterven in grote eenzaamheid.

Als iemand zo eenzaam is geweest dat er geen nabestaanden zijn die de uitvaart kunnen of willen regelen dan regelt de gemeente Rotterdam de uitvaart. De Wet op de lijkbezorging schrijft voor dat de gemeente deze taak op zich moet nemen.

De gemeente zal in eerste instantie proberen om te achterhalen of de overledene ergens heeft opgeschreven of hij/zij begraven of gecremeerd wilde worden. De uitvaart zal heel eenvoudig en sober zijn, maar de gemeente Rotterdam zorgt er wel voor dat de uitvaart op een waardige en respectvolle manier zal plaatsvinden.

Kosten eenzame uitvaart

Als de gemeente Rotterdam een uitvaart regelt dan zal men beginnen om te bekijken of de overledene geld nalaat. Men zal dan proberen om de kosten van de uitvaart te betalen uit de nalatenschap. Maar wanneer de overledene geen geld had dan zal de gemeente Rotterdam doorgaans proberen om de kosten van de uitvaart te verhalen op de directe nabestaanden. Als u meer wilt weten over wie uiteindelijk opdraait voor de kosten dan kunt u verder lezen in het hoofdstuk Geen geld voor uitvaart.

Overlijden in regio Rotterdam melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606