Uitvaart Rotterdam

Crematorium in Rotterdam

Crematorium: Plaats waar de lijkverbranding (crematie) plaatsvindt

In Rotterdam en de directe regio rondom Rotterdam zijn zes crematoria gevestigd. Daardoor hebben Rotterdammers dus echt wat te kiezen als het gaat om de locatie waar de crematie zal gaan plaatsvinden.

De landelijke uitvaartonderneming Top Uitvaarten biedt op haar site Hofwijk.nl meerdere voordelige crematiepakketten.

Keuze crematorium

Wanneer je een crematie regelt in Rotterdam dan kan je zelf bepalen waar deze zal plaatsvinden. Wanneer de overledene een natura uitvaartverzekering had dan kan het zijn dat het het meest voordelig is om de crematie te laten plaatsvinden in het crematorium van de verzekeraar. Maar let wel op, de verzekeraar mag dat niet verplichten. Als u wilt dat de crematie in een ander crematorium wordt gehouden dan kunt u hierover het beste even overleg hebben met de verzekeraar. Deze zal dan aangeven welk bedrag ze zullen vergoeden als zij de crematie niet zelf mogen doen.

Wanneer er geen sprake is van een uitvaartverzekering of de overledene een kapitaalverzekering had dan is de keuze helemaal vrij. In dat geval kan de familie bekijken welk crematorium ze het meest sfeervol vinden. Ze kunnen natuurlijk ook meewegen welke het meest gunstig gelegen is. Maar u kunt ook alle tarieven opvragen en vervolgens kiezen voor het crematorium met de meest gunstige prijs. Uw uitvaartondernemer kan u hierbij helpen, maar u mag dat natuurlijk ook zelf regelen.

Meer dan alleen crematie

In een crematorium vindt in de meeste gevallen niet alleen de crematie plaats. Vaak wordt ook de uitvaartplechtigheid en de condoleance gehouden in het crematorium in Rotterdam. De meeste Rotterdamse crematoria beschikken over aula’s die zijn voorzien van moderne faciliteiten die het mogelijk maken om films en foto’s te tonen tijdens de plechtigheid. Ook is er doorgaans een goede muziekinstallatie aanwezig. Sommige crematoria bieden ook de mogelijkheid om de plechtigheid op te nemen met een automatisch videosysteem. Houdt er overigens wel rekening mee dat deze opnames doorgaans niet sfeervol zijn, ze zijn vaak te vergelijken met opnames van beveiligingscamera’s. Wanneer een familie een sfeervolle, professionele film wil als herinnering is het verstandiger om een echte cameraman in te huren.

Uitgebreide catering

De meeste crematoria beschikken over moderne keukens van waaruit ze kunnen voorzien in diverse soorten catering. Van een heel eenvoudige koffietafel tot een luxe warm buffet. Ook worden er diverse soorten dranken aangeboden. In alle gevallen is het belangrijk dat de opdrachtgever van de uitvaart van te voren goed kijkt wat mogelijk is binnen het beschikbare budget. Zo kan worden voorkomen dat een familie na een zware emotionele tijd ook nog eens wordt geconfronteerd met een extreem duur uitgevallen uitvaartnota.

Als u meer praktische informatie wilt lezen over hoe alles werkt in het crematorium dan kunt u kijken op www.uitvaart.nl. Hier vindt u antwoorden op al uw vragen over cremeren. Denk daarbij aan de duur van een crematie, waarom de as een maand in het crematorium moet blijven etc.

Crematorium in Rotterdam

Crematorium Hofwijk
Delftweg 230
Rotterdam-Overschie
De landelijke uitvaartonderneming Top Uitvaarten biedt op haar site Hofwijk.nl meerdere voordelige crematiepakketten.

Crematorium Schollevaar
Burgemeester Schalijlaan 2
Capelle aan den IJssel

Crematorium Rotterdam
Maeterlinckweg 101
Rotterdam-Zuid

Crematorium de Ommering
Oprelseweg 3
Spijkenisse

Crematorium Beukenhof Schiedam
Burgemeester van Haarenlaan 1450
Schiedam

Crematorium St. Laurentius
Nieuwe Crooswijkseweg 123
Rotterdam

Overlijden in regio Rotterdam melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606