Uitvaart Rotterdam

Bloemen en rouwboeketten

Bij de meeste uitvaarten wordt gebruik gemaakt van bloemen. Die bloemen kunnen op verschillende manieren een rol spelen tijdens de uitvaart. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als decoratie op of naast de kist bij de opbaring of tijdens de uitvaartplechtigheid. Maar het komt ook voor dat alle belangstellenden wordt gevraagd om een bloem mee te nemen. Die bloemen kunnen dan op de kist worden gelegd voor de crematie of in het graf worden achter gelaten als het om een begrafenis gaat.

Rouwboeketten worden doorgaans gemaakt door bloemisten die gespecialiseerd zijn in het vervaardigen van rouwstukken. Deze bloemisten bieden doorgaans speciale rouwarrangementen. Rouwarrangementen worden aangeboden in vele vormen zoals een biedermeier, druppel, krans, halve of hele kistbedekking, hart, ruit en nog veel meer.

Rouwboeketten kunnen in principe van elk soort bloemen worden gemaakt. De samenstelling is vaak afhankelijk van de smaak of voorkeur van de persoon die het koopt. Bloemen en de kleuren van bloemen kunnen voor mensen ook een symbolische waarde hebben. In de infotheek van Uitvaart.nl is uitgebreide informatie te vinden over de de symbolische waarde van bloemen.

Overlijden in regio Rotterdam melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606