Uitvaart Rotterdam

Bijzondere uitvaarten in Rotterdam

Hieronder ziet u een aantal filmverslagen van de uitvaarten van twee bijzondere Rotterdammers. Politicus Pim Fortuyn en voetballer Coen Moulijn.

Uitvaart Pim Fortuyn

Op 6 mei 2002 wordt Nederland opgeschrikt als politicus Pim Fortuyn op het mediapark in Hilversum wordt vermoord door Volkert van der Graaf. Op 10 mei vond de uitvaartplechtigheid van Pim Fortuyn plaats in de Laurentius- en Elizabethkerk in Rotterdam. Langs de route waar de rouwauto met het lichaam van Pim Fortuyn langs reed stonden duizenden mensen die applaudisseerden voor de man die misschien wel premier geworden zou zijn van Nederland. De beelden van de rouwauto op de Coolsingel zijn van historische waarde.

Uitvaart Coen Moulijn

Op 4 januari 2011 overleed Coen Moulijn, de linksbuiten die met Feyenoord vijf maal landskampioen werd. In 1970 won Moulijn met Feyenoord als eerste Nederlandse club ooit de de Europacup 1. In dat jaar veroverde het team van Moulijn ook de wereldbeker. Coen Moulijn was tot zijn dood (en ook daarna) razend populair bij Het Legioen. Een deel van zijn uitvaartplechtigheid vond plaats in het stadion waar hij zijn grootste voetbalsuccessen mocht vieren.In de film hieronder ziet u een live verslag van de tocht die de rouwstoet reed met het lichaam van Coen Moulijn. De uitzending werd gemaakt door RTV Rijnmond.

Overlijden in regio Rotterdam melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606